Welkom in de Wereld van WTW Filters!


Naar alle waarschijnlijkheid bent u op deze website beland omdat u de eigenaar bent van een balansventilatie systeem, een zogenaamde warmte terugwin (WTW) installatie. En omdat u wellicht op zoek bent naar informatie omtrent de filters die in dit apparaat moeten. Dan bent u hier aan het juiste adres! Wij weten namelijk alles over WTW-filters en alles daaromtrent. Kwaliteit, filterklassen, aanbieders, etcetera.

Op onze info pagina vindt u de antwoorden op uw vragen, staat uw vraag er niet tussen, schroom dan niet om contact op te nemen!

Wist u overigens dat Nederland de grootste dichtheid kent als het gaat om huishoudens met een balansventilatie systeem? Waarom? Dat zullen we u uitleggen.

Alle nieuwbouw woningen in Nederland moeten voldoen aan het wettelijke Bouwbesluit. In dit Bouwbesluit wordt onder andere een Energie Prestatie Norm verwacht voor nieuwbouw. Deze eis kan op verschillende manieren bereikt worden. Een manier is bijvoorbeeld optimaal isoleren van een woning. Maar om met enkel isoleren deze eis te behalen, betekent dit dat woningen erg dure isolatie oplossingen nodig hebben. En duur, daar houden wij Nederlanders niet zo van! Een andere manier om aan de EPN te voldoen is de toepassing van een warmte terugwin systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de warme binnenlucht in de woning niet zomaar door de schoorsteen verdwijnt. Nee, deze warme lucht wordt gebruikt om de (koude) toevoerlucht voor te verwarmen! En dat gebeurt in uw WTW-unit. In de unit zit een warmtewisselaar die dit bewerkstelligt. Zo wordt de EPN eis behaald.

En u raadt het al, de toepassing van een dergelijk systeem is goedkoper dan de toepassing van dikke isolatie pakketten en driedubbel HR++ beglazingen. Vandaar de hoogste WTW dichtheid, voortkomende uit de Nederlandse zuinigheid!

Om de warmtewisselaar te beschermen is het systeem voorzien van filters, de zogenaamde WTW filters. Deze filters zorgen ervoor dat er minder vuil in de wisselaar komt, zodat deze zijn functie behoudt.